top of page

Bureau Dinges

Bureau Dinges onderzoekt, schrijft, verzorgt rondleidingen en tentoonstellingen op het gebied van (landschaps)architectuur en stedenbouwgeschiedenis. 

Het is het bureau van architectuurhistorica Mieke Dings (1979). Van jongs af aan heeft zij al interesse in de verhalen achter plekken en dingen. Op de lagere school zat ze het liefst in het documentatiecentrum werkstukken te maken over dieren, gebouwen of kunstwerken of organiseerde ze excursies voor haar vriendinnen in de buurt.  


Na haar studie Kunst- en Architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft ze hier haar werk van gemaakt :-) Vanuit Bureau Dinges leverde ze bijdragen aan tentoonstellingen als Team 10: een utopie van het heden en Zien is weten. Het perspectief in de Nederlandse architectuur en gaf ze rondleidingen in Leidsche Rijn en haar tijdelijke woonplaats Singapore. 

IMG_7529 (Kopie).jpg

Daarnaast schreef ze van alles: van projectteksten voor websites van architecten, tot diverse artikelen en boeken. In die laatste categorie is Tussen tent en villa. Het vakantiepark 1920-nu noemenswaardig. Dit boek, waarmee ze tevens promoveerde aan de TU Delft, belicht de vele ideeën die er achter het welbekende vakantiepark steken. En dat zijn er meer dan u denkt! 

Momenteel woont en werkt Dings in de herenboerderij de Danenberg aan de Waal bij Nijmegen, waar ze met veel enthousiasme verhalen achter ruimtelijke ontwikkelingen onderzoekt, optekent en vertelt. Op dit moment richt ze zich daarbij vooral op Nijmegen en omgeving. 

Dings is het meest thuis in de twintigste-eeuwse architectuur en stedenbouw in Nederland, maar weet inmiddels ook veel over die periode in Singapore. Haar opdrachtgevers zijn verschillende overheden, onderwijsinstellingen, architectuurcentra en tijdschriften. Daarnaast werkt ze vrijwel altijd aan 'eigen' projecten, al dan niet in samenwerking met andere historici, ontwerpers en/of fotografen.   

Terug naar alle projecten

Bureau Dinges

bottom of page