top of page

Bureau Dinges 
architectuur- en stedenbouwgeschiedenis

Bureau Dinges onderzoekt, schrijft, verzorgt rondleidingen en tentoonstellingen op het gebied van (landschaps)architectuur en stedenbouwgeschiedenis. 

Het is het bureau van architectuurhistorica Mieke Dings (1979). Van jongs af aan heeft zij al interesse in de verhalen achter plekken en dingen.
 

Ze werkte onder andere aan tentoonstellingen als Team 10: een utopie van het heden en Zien is weten. Het perspectief in de Nederlandse architectuur en gaf rondleidingen in Leidsche Rijn en haar tijdelijke woonplaats Singapore. 

Daarnaast schreef ze van alles: van projectteksten voor websites van architecten, tot diverse artikelen en boeken, waaronder Tussen tent en villa. Het vakantiepark 1920-nu over de ontwikkeling van het vakantiepark in Nederland. Hiermee promoveerde ze tevens aan de TU Delft.

IMG_7529 (Kopie).jpg

Momenteel woont en werkt Dings in de herenboerderij de Danenberg aan de Waal bij Nijmegen, waar ze met veel enthousiasme verhalen achter ruimtelijke ontwikkelingen onderzoekt, optekent en vertelt. Op dit moment richt ze zich daarbij vooral op Nijmegen en omgeving. 

Dings is het meest thuis in de twintigste-eeuwse architectuur en stedenbouw in Nederland, maar weet inmiddels ook veel over die periode in Singapore. Haar opdrachtgevers zijn verschillende overheden, onderwijsinstellingen, architectuurcentra en tijdschriften. Daarnaast werkt ze vrijwel altijd aan 'eigen' projecten, al dan niet in samenwerking met andere historici, ontwerpers en/of fotografen.   

Bureau Dinges

bottom of page